Per mi la tardor té gust a mandarina però sembla ser que les carabasses estan de moda des de que ens ha entrat la fal·lera de Halloween! Jo prefereixo les nostres tradicions… Però molt em temo que és una batalla perduda perquè els nens (que governen el món) troben més divertit els dits tallats, les bruixes i els fantasmes que una vella amb un mocador al cap torrant castanyes… Estrany, oi? Així doncs no puc més que proposar-vos un pa de pessic diferent i absolutament sa. El gust és suau, la molla densa i les nous li donen el toc cruixent. Té gust a carabassa i al mateix temps no el té… Jo l’he fet en un motlle de bundt però el podeu fer on volgueu, com tots els bundt. Bundt és simplement el nom dels motlles de la marca Nordic Ware (que jo recomano com si anés a heretar però és que tenen una qualitat impressionant). No li donis carabassa i tasta’l!
INGREDIENTS
- 300 gr de carbassa cuita
- 300 gr de sucre morè
- 300 gr de farina
- 4 ous
- 1 tsp de llevat químic
- 200 ml d’oli de girasol
- Nous a discreció (jo n’he posat poquetes i senceres perquè no m’agrada trobar-me a cada mos una nou)
La carbassa la podem fer al vapor, al microones o al forn. Com millor queda és, evidentment, al forn. Hem de pesar la carbassa un cop cuita perquè perd aigua. Un cop la tenim tèbia posem els ous i el sucre a batre fins que doblin el seu volem i es blanquegin. Afegim l’oli, la carbassa, la farina i el llevat passat pel sedàs i, per últim, les nous. Amb aquestes mesures surt un senyor pa de pessic, si teniu el típic motlle de 22 cm jo reduiria les quantitats a la meitat. És molt senzill, per tant, he decidit donar tres recomanacions que serveix a l’hora de fer qualsevol pa de pessic:
- Els ous amb el sucre han de doblar el seu volum, és el que ens donarà esponjositat.
- L’oli s’aboca en fil i batent molt lentament perquè d’altra manera el pa de pessic queda greixós.
- La farina s’ha de batre el menys possible, no volem activar el gluten. Fer un pa de pessic és el contrari que fer pa, on volem que el gluten s’activi i per això es recomana amassem tant.
So, what do you think ?