Treballo en el sector financer, he nascut a França i ADORO la tardor! M’encantaaaa! Evidentment no podia no fer aquesta recepta, ho enteneu, oi? L’única diferència amb uns financiers clàssics és que he posat meitat farina de blat i l’altra meitat farina de castanyes. A veure, també hi ha una petita diferència estètica… com la d’un ou amb una castanya!!! I és que haig de reconèixer que he batut la massa perquè em sortís més airejada i els tradicionals són com la tarta de Santiago, fins, sense aire i els meus estan ben estarrufats. En quant a sabor té gust a avellanes, ametlles, castanyes… mmmmm… Tenen gust a tardor mediterrània!!! Ara, són contundents… de fet si estàs de mal humor allunya-te’n ja que pots matar a algú si li llences al cap. Si voleu fer-la apta per celíacs només cal substituir la farina de blat per maizena o farina d’arròs.
INGREDIENTS
- 5 clares
- 30 gr de farina
- 30 gr de farina de castanyes
- 80 gr de farina d’ametlla
- 170 gr de sucre glaç (la recepta és amb 190 gr però els he trobat molt dolços)
- 125 gr de mantega
El primer que cal fer i que és la característica principal dels financiers és coure la mantega fins que tingui un color daurat i faci olor a avellanes. Així aconseguim la mantega noisette que dóna el sabor inconfusible a la recepta. Cal passar-la pel colador i deixar-la temperar. En un bol es posen les clares, les farines i el sucre (els ingredients secs passats per sedàs) i es barreja. Aquí és quan pots batre-ho per incorporar aire però si som tradicionals només ho barrejarem fins a incorporar els ingredients. Tot seguit es posa la mantega i es lliga. Els financiers són molt prims i, per tant, no cal omplir els motlles gaire i llavors amb 10 minuts els tens. Jo he fet els pares de tots els financiers (no tenia ganes de fer dues fornades) i els he tingut 20 minuts a 190ºC. Amb un alimentes tota Àfrica.
So, what do you think ?