La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

nutella casolana

0

Tanca els ulls: leche, cacao, avellanas y azúcaaaar…. Ara obre’ls: i sí, efectivament si llegim els ingredients de la Nutella o la Nocilla de la cançoneta veurem que res té a veure l’anunci amb la realitat!!! Per això aquesta recepta per mi és un bàsic ja que tenim el sabor amb ingredients totalment naturals. A més a més, la podem guardar a la nevera molt de temps i sabem que donem a la nostra família un capritx però sa. L’únic que trobarem diferent amb la industrial és la textura, com jo no tinc un robot massa potent de cuina una mica de sensació d’arena sí que la podem trobar. Ara això pels molt llepafils. El meu marit, expert mundial en dolços, després de tastar aquesta nutella senzillament em va dir que era màgica. Així… Ets màgica! Cal que digui res més?

Nutella

INGREDIENTS

  • 270 gr d’avellanes torrades
  • 120 gr de sucre
  • 150 gr de sucre glaç
  • 150 gr de xocolata amb llet (40% de cacau)
  • 25 gr de llet en pols
  • 10 gr de cacau
  • 5 gr d’oli de girasol
  • 1 tsp de vainilla en pasta

Primer cal preparar un caramel amb els 120 gr de sucre. Per aconseguir-ho anem posant a la paella de 40 gr en 40 gr. Un cop estigui tot desfet el posem en un tapet de silicona fent fils per què es refredi. Un cop dur el posem en el robot i ho triturem amb 120 gr d’avellanes fins que tenim una pasta cremosa que es diu pralin. Ho reservem.

En el mateix robot posem la resta d’avellanes amb el sucre glaç i fem una pasta d’avellanes. Desfem la xocolata al bany maria i ho incorporem a la pasta. Hi afegim el pralin, el cacau, la llet en pols i l’oli. A la recepta original posava que compréssim les avellanes crues i les torréssim al forn. Segur que ha d’estar tres vegades més bo però reconec que no en vaig trobar i vaig comprar-les torrades. Sincerament ha sortit tan bé que no crec que mai faci l’esforç…

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

So, what do you think ?