Com diria el meu pare tres mitges figues fan figa i mitja i no hi ha veritat més gran que aquesta. Ingredients mediterranis per un pa de pessic gustós i estiuenc. S’ha d’aprofitar molt la temporada d’aquesta fruita que nosaltres em dóna la sensació que no li donem a la nostra gastronomia el protagonisme que es mereix… La cuina anglosaxona treballa molt bé amb les figues i no té sentit, són nostres!
INGREDIENTS
- 300 gr de figues fresques
- 2 ous grans a temperatura ambient
- 200 gr de farina
- 3/4 teaspoon de llevat químic
- 130 gr de sucre
- 80 ml de llet sencera
- 1/2 d’extracte de vainilla
- 1/2 teaspoon de romaní picat
- 1 llimona
- Un pulsim de sal
Blanquejar els ous amb el sucre, afegir-hi l’oli, la llet i la vainilla. Passar pel sedàs la farina i el llevat i barrejar el romaní i la sal. Incorporar-ho als ous i afegir la pela ratllada d’una llimona. Ho deixarem reposar 10 minuts, moment per posar el forn a 180º.
Tallar les 3/4 parts de les figues, incorporar-les a la massa i posar al forn 15 minuts. Passat aquest temps afegir la resta de figues tallades a quarts i deixar-ho al forn 30 minuts.
So, what do you think ?