La Casta cuina

Receptes que sí funcionen.

gelat de xocolata

Gelat de xocolata amb un toc de canyella… Miau… Recepta per llepar-se els bigotis!!! La canyella, la vainilla, la mel i el sucre morè li donen uns matisos molt agradables a la xocolata negra, la suavitza sense que perdi intensitat, n’arrodoneix el sabor. Crec que a més de ser una recepta molt cremosa és tan […]

Comments Off on gelat de xocolata

muffins amb streusel de canyella

Muffins amb streusel de canyella, pot haver alguna cosa més deliciosa? Amb la canyella tinc una relació similar que amb l’alfàbrega… Tinc èpoques en què la simple olor em torna com un gat amb l’herba de gats… ja sabeu, aquella que els fa rebolcar-se i miolar com sinó hi hagués demà… I després tinc temporades […]

Comments Off on muffins amb streusel de canyella

pa de pessic de formatge

Aquesta recepta al principi em va emprenyar… Prometien que  tenia gust a pastís de formatge però amb una altra textura i no és veritat! Per això no l’anava a publicar però la veritat és que està bona… i clar… potser no és una revolució, ni res original però funciona! És un pa de pessic dens […]

0

pasteis de Belem

Visca l’insomni! Llevar-se un diumenge a les 06.00h parlant portuguès és realment estrany però tot es soluciona preparant uns pasteis de Belem (m’encanta pronunciar pasteis… treu el Rajoy que porto dins). Si em seguiu sabeu que estic totalment enamorada de Lisboa, de la gastronomia portuguesa i de fer uns esmorzars especials els diumenges… La hiperactivitat […]

0

flognarde aux pêches

Després d’uns mesos durs he sentit que ja estava preparada per tornar al blog… Volia fer unes postres dedicades a la meva mare i, per tant, sabia que havien de ser de préssecs. Si recordeu l’any passat pel seu aniversari vaig fer un pastís de crema, préssecs i gerds. També volia que fos senzill, com […]

0

les magdalenes de tota la vida

Quan les coses no són fàcils, quan estàs trist, quan t’enfrontes a les teves pors i no pots fugir, quan realment no hi ha remei no busques res sofisticat, necessites coses senzilles i reconfortants. Tornar al bàsic ja que la resta ja es prou complicat… Per això us porto les magdalenes de tota la vida, […]

0

blondie de caramel salat

BOOOOOOOMBAAAAAA!!!! És menjar-lo i haver de cridar com King Africa! Si tens un sopar per 53 persones aquestes són les teves postres… Un tros d’un centímetre alimenta a 3 persones…  és realment calòric però… què deliciós!!! Es fon a la boca, és saborós, és additiu, és pecat i és alegria!!! Té un gust que no […]

Comments Off on blondie de caramel salat

granola casolana

Un dels grans dubtes quan reservem les vacances és si agafem l’hotel amb desdejuni inclòs o no… L’angelet bo ens diu que ens posem com a garrins i que no cal, que ens coneixem, que no tenim fi en els bufets lliures… L’angelet dolent ens diu que treballem tot l’any, que ens ho mereixem, que […]

Comments Off on granola casolana

gelat de castanyes

Moooolt cremós… aquest gelat de castanyes amb un toc de rom és senzill i deliciós… Senzill perquè no necessites geladera i, lo més important, no has de remenar-lo cada dues hores per què no cristal·litzi, cosa bastant pesada de fer i sempre que ho faig em veig com la imatge dels iogurts La Lechera!!! Amb […]

Comments Off on gelat de castanyes

biscotti morbidi al limone

Biscotti morbidi al limone!!! Cuore, sole, pizza, bambina!!! Com m’agrada dir paraules en italià!!! Jajajaja! Confesseu, tots hem fet veure que parlem italià ajuntant la punta dels dits dient: ma…! Per degustar aquestes meravelles imbueix-te de Sofia Loren, posa’t farciment als sostens, agafa una safata i ofereix-la a la teva parella plena d’aquestes delícies… i […]

0

salsa de caramel de mantega salada

Ja sóc aquí ciutadans de Catalunya! Aquí la teniu, la súper recepta de la súper salsa de caramel de mantega salada o la súper salsa de caramel salat o la súper cosa més deliciosa del planeta… Imagineu-vos aquesta salsa banyant unes tortitas, unes crêpes, un pa de pessic, un gelat, els dits, damunt del marit… […]

0

muffins de blat de moro

Veuràs que quan facis aquesta recepta tindràs una necessitat imperiosa de tenir una porta de graner a la cuina… Sents la necessitat de tenir un paller… Té un rotllo granja americana amb bales de palla… Aquests muffins tenen una textura granulada, vaja, no arriba a ser granulada  i són de sabor suau. Excepcionals per esmorzar! […]

0

pastís de maduixes

Sabeu aquelles persones que amb una boina i un cinturó es fan una disfressa increïble? Són els mateixos que amb tres ingredients et fan un plat tailandès, un armari amb un palet, unes vacances increïbles a les Maldives amb un click i dos post-it… Puaj! Jo no pertanyo a aquestes persones… Les meves idees són […]

Comments Off on pastís de maduixes

brownie de xocolata amb llet i galetes

Sabeu aquells dies que teniu el paladar d’un nen de P3? No ho negueu!!! Tots tenim aquestes necessitats… Doncs més fàcil no pot ser saciar-te … Aquest bownie de xocolata amb llet i galetes no és definitivament una recepta adulta! Per tant, us acabo de salvar de la sofisticació… Veureu que a la foto està […]

0

pastís frangipane belga

Darrerament estic una mica internacional… podria dir que és perquè m’interessa molt la rebosteria mundial, que també, però aquest pastis frangipane belga l’he triat perquè s’havia de fer un enreixat amb la pasta de full i ho trobo molt guai… Clar que hauria pogut fer una apple pie però tenia moltes ganes de tastar el […]

0

pão de Deus

Quan feia vergonyosament poc que coneixia el meu marit, quan érem joves, alegres i guapos (jo ho recordo així i tinc molt bona memòria) vam decidir anar junts de vacances a Lisboa. I allà em vaig enamorar d’ell, enmig de rajoles blanques i blaves, tramvies, fados, molts riures i sopars romàntics… aix… Pel matí ens […]

0

bundt de dulce de leche

Una mica de Sud Amèrica? Hi ha un munt de receptes amb aquest ingredient que fins avui mateix em semblava embafador i el summum dels llaminers! Però ha sigut fer aquest bundt de dulce de leche i enamorar-me… Em recorda al meu primer massatge de peus… Mai m’han agradat els peus ni els propis i […]

0

muffins chai

Sans, energètics, sense lactosa i exòtics! Si ets fan del te chai indi ben especiat no pots deixar de fer aquests muffins chai, que molen ja només pel nom. Jo els he trobat molt equilibrats perquè de vegades les postres especiades són massa, en canvi aquests muffins són suaus però amb matisos… La veritat és […]

0

gelat de caramel salat

Mort al té matcha! El caramel salat és lo que es porta en el món dels sabors!!! És lo més in d’aquest moment i sobretot a França… ara tot és caramel au beurre salé! Salsa, pans de pessic, brownies, galetes… I és normal perquè bàsicament és additiu per això podeu estar segurs que veure-ho més […]

0

le far breton aux pruneaux

Si un clafoutis passés una nit esborrejada amb un flam i un puding tindrien le far breton aux pruneaux… Sembla ser que aquestes postres són un hit de la rebosteria francesa i el podem trobar natural però el que triomfa és amb prunes. No us espereu unes postres refinades, estem parlant de cuina popular… De […]

0